diumenge, 30 de desembre del 2012

Creative commons










(Wikipedia)


Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Aquesta organització inspirada en la obra de Richard Stallman i en els treballs de la Free Software Fundation (FSF), ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies.
 (Viquipèdia)

A classe ens vam haver de fer una llicència pel nostre blog. El meu gadget de Creative Commons(CC) està a baix de tot del blog.

Si us interessa aquest tema i voleu veure un blog sobre creative Commons cliqueu aquí.

Dues bases de dades on poder buscar imatges o videos amb drets d'autor són les següents:

Flickr

Wikimedia Commons


dissabte, 29 de desembre del 2012

"Com parlar bé en públic"

Durant el primer semestre ens hem hagut de llegir per l'assignatura de COED els sis primers capítols del llibre Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.

 
Un cop llegits, hem hagut de prendre els nostres apunts i entregar-los.
Desprès de que ens els retornessin revisats hem fet una posta en comú amb tota la classe: Hem fet grups de quatre i entre totes hem omplert un full i hem construït el decàleg del comunicador eficaç.
És a dir, de tots els capítols hem hagut de triat els 10 ítems més importants que hauria de tenir un bon comunicador. Els hem posat en comú i hem fet un decàleg conjunt.
Aquí podeu veure el resultat:

1. Tenir clares les quatre preguntes bàsiques (Per què, qui, què i com)
2. Domini de la llengua
3. Positivisme
4. Retroalimentació amb el públic (feedback)
5. Ser natural. No memoritzar el discurs
6. Elaborar un bon guió
7. Domini del llenguatge no verbal
8. Domini de la veu: Volum, velocitat, vocalització
9. Ser clar, precís i breu
10. Estructurar el discurs


Aquest llistat s'ha de tenir en compte alhora de fer una exposició oral, de recitar un poema... en definiva alhora de parlar en públic.
Penso que és important i necessari ja que nosaltres, quan siguem mestres en un futur, estarem constanment parlant en públic. (Els alumnes, reunions de pares i de professors...)